Danterceppies Cable Car

 Back to Projects list
Address
Streda Dantercëpies, 39048 Selva di Val Gardena, Italy
Year
2013
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories

The morphological insertion of the buildings into the alpine environment was a major part of the project of the Dantercepies cable car. The valley, mountain and middle stations were all built out of cement mixed with sediments of local dolomitic gravel.

The original project had to be completely revised, adapted and newly approved due to two landslides in April 2013. Nevertheless, the project could be realised during summer 2013.

Other Projects by Perathoner Architects

Single familiy house
Daunei, Italy
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena, Italy
Villa A
Selva di Val Gardena, Italy
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena, Italy
Piz Seteur
Selva - Val Gardena, Italy
Villa Belvedere
Costermano, Italy