Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Picture © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Canosa
 
 
Photo © Jordi Canosa
 
 
Photo © Jordi Canosa
 
 

Vallvidrera House

 Back to Projects list

Address
Carrer Comandant Llançà, 08017 Barcelona
Year
2006
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

Located on the mountainside of Vallvidrera with magnificent views of the city of Barcelona we run un against a house with a series of annexes built along time to form a courtyard at different levels in a single volume set. All this empty content between walls gravitates around a palm tree. With these premises, the project focuses on changing facades intervening in the openings without changing the dimensions of the voids but increasing the area of glass, ceiling overlay mode. As the mirror allows "insert" the landscape and sky in the courtyard which emphasizes the spatial qualities of the original set organization. Rather than reform is a transformation of the building that becomes a projected "gallery" of thelandscape on facades surrounding the patio.

Other Projects by Hidalgo Hartmann