Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tanè
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tanè
 
 

Childcare in "La Pineda"

 Back to Projects list

Address
Carrer de Marià Sanjuan Cuchí, 08840 Viladecans
Year
2008
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories

Adjacent to the existing childcare school, the plot occupies the southeastern boundary of Torrerroja Park in Viladecans in an urban area that is a residential building. The plot as a part of the park suggest us the possibility of colonize it, through an intervention landscape to preserve its inherent values and maintain its status of urban void. We imagine the children in the park, under a porch, isolated from the outside using a concrete blind walls that embrace and protect and let the outside space flow through the building by walking from the access to the higher level of the park. The exterior of concrete embedded in the artificial nature of the park, hide a pristine white interior waiting for the colors of the children with the toys and drawings like the real protagonists of the building.  

Other Projects by Hidalgo Hartmann