Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jord Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 
Photo © Jordi Hidalgo Tané
 
 

Bianna House

Vall de Bianya, Spain

 Back to Projects list

Address
Unnamed Road, 17858 Vall de Bianya
Year
2006
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

Located in an agricultural valley surrounded by mountains, the house submits to the protagonism of the landscape with respect. It is perfectly integrated in the ground and views are oriented through precise openings that frame the nature. The house is composed by two concrete volumes that are inserted in the territory getting fused to it. Both volumes of diferent sizes are set firmly to the ground by the enlargement of the containing walls that define them. These walls modify the topografy of the territory to get the volumes more integrated in it. By connecting the two volumes, a ramp that leads to the entrance of the house creates an independent outside space, a space separated from nature and appropriated by man. The main volume lodges the house program and the other one the technical spaces and the garage. Inside the house: The living room treated as a porch opened to the landscape, the kitchen with a small wc and laundry, two bedrooms separated by a patio, two bathrooms, the master bedroom and on the upper floor, where circulation ends, a big window at the studio offers the view to the landscape we left behind on our walk to the entrance.