Mix Architecture

The Sun Shed Of Chun Qin Yuan Ecological Farm

Qingshui Village, China, 2018
5. October 2018
Photo: Cong Lin
In 2017 Mix Architecture was commissioned by Chun Qin Yuan Ecological Farm, north of Yizheng City, for the renovation of a sun shed. The farmer hopes to adjust its function with less input and use the banquet hall as its main function to maximize its benefits.
Project: The Sun Shed of Chun Qin Yuan Ecological Farm, 2018
Location: Qingshui Village, Zhenzhou town, Yizheng City, Jiangsu Province, China
Architect: Mix Architecture
Project Team: Tang Tao, Zhou Suning, Wu Ziye, Wei Zhuju, Peng Bin
Construction Team: Yizheng Guanshuiling Construction Service Co., Ltd.
Built Area: 6800 m2
Aerial (Photo: Cong Lin)
The main body of the Sun Shed is the common concrete foundation, light steel structure and sunlight board in a rural farm, used to cultivate economic seedling. After field research we found that the project itself is relatively isolated, the surrounding environment to the development of rural areas; there is no unique natural and cultural landscape, the arrival of the urban population is not very convenient. Therefore, we pondered how to break through all kinds of restrictive conditions, as far as possible, to excavate the potential of the project itself and to find a breakthrough to enhance the value of the space.
Entrance (Photo: Cong Lin)
Design Concept
The design starts in the countryside and ends in the countryside. Our design concept stems from a rural scene: the blue sky, innocent fields, buzzing frogs, the fragrant air in the shade of the trees. It attracts you to stay, or suffocate, or play. You can feel the protection of the sun and the moon, the cold and the hot summer, and you can feel the power of nature.
Lobby (Photo: Cong Lin)
Creating Space
​The design of a common middle-axis, one-word banquet space model was adjusted to the central stage as the basis of the circular radiation-type banquet space; the formation of the location of the centripetal and the good. Feasting people are no longer primary or secondary. Materials were selected to reflect the country elements: farm-planted yew seedlings surrounding the space form a true tree-lined background; the yews release oxygen to enhance the climate conditions of the site. Yellow-brown bamboo are woven into 12 tree-shaped pillars, to not only hide the original steel pillars and weaken its industrial traces, but also to abstract the form of the tree and create a forest in the ballroom.
Entrance to Hall (Photo: Cong Lin)
Industrial Transformation
After entering the operation stage, we were pleasantly surprised to find that the actual demand for social activities far exceeds the design expectations. The space originally conceived is only used as a banquet function such as weddings and birthdays, but it is now used for a wider range of social activities such as the local marathon team annual meeting, the music performance of country singers, the venue of entertainment programs, and the release of corporate products. These objective and real needs of social activities provide an additional opportunity for the transformation of the farm industry. People are attracted to it, making its use more diversified and more unexpected. This will continue to enhance its value and bring this village more vitality and passion.
"Umbrellas" (Photo: Cong Lin)
Some Thoughts
The pursuit of space is the architect's inborn belief. Space starts with sensibility and ends with reason. When it is completed, it stands there quietly, watching the scenes of the actual scene, the curtain opening. The curtain call was overwhelming and it remained motionless. Most of the time, the architect has arranged for it some specific functions, such as the ballroom in the case, but more often it will not necessarily follow the path of the architect as director. It may be able to take on more responsibilities, greater ability to play, more value. This is the value that design can bring, and what we have always hoped to see: the true change that design brings to society and brings to the country.
Multi-function Hall (Photo: Cong Lin)
Multi-function Hall (Photo: Cong Lin)
Central stagel (Photo: Cong Lin)
Shed exterior (Photo: Cong Lin)
Installation of bamboo umbrellas, showing existing steel structure (Photo: Mix Architecture)
Construction (Photo: Mix Architecture)

Related articles

Featured Project

Taylor Cullity Lethlean

Towers Road Residence

Other articles in this category