Carolina Souza Pinto, Jean Grivot and Lucas Obino

Nilo 1700

Carolina Souza Pinto, Jean Grivot and Lucas Obino
5. November 2014
Photo: Marcelo Donadussi

A shopping center with 12 shops facing one of the most valuable corners of Porto Alegre. The project was designed and built with industrial materials, and its structure made of precast concrete optimizing the construction time.

Photo: Marcelo Donadussi

The gallery consists of the projected roof and the ground 1.5 m above the street level, so that it is not in visual conflict with the parking necessary, as the project has high traffic. This facade also provides interesting views and protection to the stores and users passing through the gallery.

Photo: Marcelo Donadussi

The unique and commercial character necessary for this project was given with the use of an anodized aluminum cladding in different colors, which contrasts with the austerity of exposed concrete.

Photo: Marcelo Donadussi
Photo: Marcelo Donadussi
Photo: Marcelo Donadussi
Photo: Marcelo Donadussi

Project Facts

Architects:
Carolina Souza Pinto and Lucas Obino (OSPA Arquitetura e Urbanismo) + Jean Grivot (Hype Studio)
Location: Av. Dr. Nilo Peçanha, 1700, Porto Alegre, Brazil
Project Area: 1,075 sqm

Floor plan. Drawing: OSPA Arquitetura e Urbanismo
Elevations and building section. Drawing: OSPA Arquitetura e Urbanismo
Wall section and facade detail. Drawing: OSPA Arquitetura e Urbanismo

Related articles

Featured Project

GRAFT

Villa M

Other articles in this category

Potato Head Studios
1 week ago
Expo Entry Portals
1 week ago
TreeHugger
2 weeks ago
Weeping Willow Villa
2 weeks ago
The Ark
3 weeks ago