Foto © Bruce Damonte
Foto © Bruce Damonte
Foto © Bruce Damonte
Foto © Bruce Damonte
Foto © Bruce Damonte
Foto © Bruce Damonte
Foto © Bruce Damonte
Foto © Bruce Damonte

INTERLOCK:house

 Zurück zur Projektliste
Standort
Clark's Summit, USA
Jahr
2011

A bland and poorly planned spec home cannot serve its owner who approached the architect originally wishing to build a connected separate two-story structure, to finally have “a room to receive guests, a place to be all together in, … an office/guest room and a semi-independent in-law bedroom/living unit for Mom and Dad … I just want a house that works!” The designers took on the challenge and convinced the owners to not expand the problem unsustainably: more house, energy, materials, maintenance, forest destroyed, land wasted…. Instead, they stressed the greener solution of building less, and intelligently re-using the original structure by transforming it into a well-designed home for under half the cost of new construction.

Reborn, the interiors flow with light intimately connected to the surrounding forest, creating a beautifully crafted contiguous environment of informal space for entertainment, cooking, homework and music. The rationalized structure allows partitions to dissolve between entry, living, kitchen and dining: a true Open Plan. The entry was re-oriented by way of a vestibule which initiates an undulating ribbon of patterned relief that moves between interior and exterior to provide a weather buffer, storage, passage, music niche, entry foyer and seating as it ties the composition together. The wall to the neighboring forest was completely replaced, by the ribbons expanded field of storage – This “smart-wall”, of floor to ceiling cabinetry cleverly conceals a wet bar, television and yards of absorbed program to triple the homes available storage while sensitively placed perforations along its length frame the spectacular forest beyond.

Fenestration permeates upwards to expanded attic space – extending the upper metal envelope out into the framed landscape. A unifying exterior deck extends from this ribbon to step down into the forest, extruding the living space out onto the site, permitting the house to blend and merge with its extensive grounds.

Andere Projekte von INTERSTICE Architects

MISSION:house
San Francisco, USA
TREE:hugger
Saratoga Beach, Kanada
University of San Francisco, S.J. Center for Science & Innovation Landscape
San Francisco, USA
DREAM:shop
San Francisco, USA
Sunset Parklet
San Francisco, USA
Bayview Hill Gardens Landscape
San Francisco, USA