New Scotland Yard

London, Great Britain
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Courtesy of BAM
Fotografia © Courtesy of BAM
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © AHMM
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Fotografia © Timothy Soar
Architects
Allford Hall Monaghan Morris
Localització
London, Great Britain
Any
2016
Client

Metropolitan Police Service (MPS) and the Mayor’s Office for Policing and Crime (MOPAC)

MainContractor
BAM Structural Engineer: Arup M&E

Consultant
Arup/BAMSE Cost Consultant and

Project Manager
Arcadis

Landscape Architect
Gillespies

Fire Engineer
Arup

Daylighting Consultant
Gordon Ingram Associates

Acoustic Consultant
Arup Transport

Consultant
Arup

Planning Consultant
DP9

Space Planning
Haverstock

Approved Building Inspector
Butler + Young

AHMM’s design for New Scotland Yard is a radical remodelling and extension of the Curtis Green Building, a 1930s building on the Thames Embankment, which was an earlier home of the MPS. The core objectives of the brief were to create modern, flexible and efficient office environments, extend available floor space and facilitate agile working with more interaction between staff. The design has transformed the building with the addition of an elegant curved glass entrance pavilion and rooftop pavilions and a reworking of the existing accommodation. The scheme has expanded the building’s floor area from 8,691sqm to around 12,000sqm through extensions to the rear, roof and front concourse. The contemporary design of these complements and enhances the architectural features of the original building and the materials, colours and proportions of neighbouring Whitehall buildings. Inside the building, AHMM has created a flexible office environment to facilitate collaboration and interaction. The rooftop extension provides multi-use conference space and terraces, and is illuminated to give presence at night, symbolising the 24/7 nature of the building along with its civic purpose. A brick ‘carpet’ in the landscape outside the entrance references the distinctive striped brickwork of the neighbouring Norman Shaw North building, while the Eternal Flame has been set within a contemplation pool south of the entrance pavilion.

Projectes relacionats

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Revista

Altres projectes per Allford Hall Monaghan Morris

Sunshine House
London, Great Britain
Westminster Academy at the Naim Dangoor Centre
London, Great Britain
Unity
Liverpool, Great Britain
Adelaide Wharf
London, Great Britain
Saatchi Gallery
London, Great Britain
Kentish Town Health Centre
London, Great Britain