House in Niigata

Niigata, Japan
Fotografia © Isamu Hirukawa
Fotografia © Isamu Hirukawa
Fotografia © Isamu Hirukawa
Fotografia © Isamu Hirukawa
Fotografia © Isamu Hirukawa
Fotografia © Isamu Hirukawa
Architects
Daigo Ishii + Future-scape Architects
Localització
Niigata, Japan
Any
2004

This house is located in front of large rice fields. When designing it, we focused on the relationship between the environment and the client’s life.

The house is composed of three small boxes set on top of a long one-story structure. The ground floor is an open space where the client enjoys time with friends. In this space, activity takes place parallel to the scenery. The scenery becomes a backdrop which residents are only somewhat conscious of.

The three boxes are private spaces. They face directly onto the scenery, so that when inside them residents are strongly conscious of their surroundings. Each box is like a small solitary house, with windows facing in four directions to introduce light and air,. The staggered placement of the boxes allows them to receive the maximum possible light and breeze. The finishing materials and framing of the view are different in each, creating a diversity in the relationship between the scenery and the resident.

The westernmost box is finished in wood and has a familiar atmosphere that corresponds to its function as a bedroom. In the central box, the interior is covered with metal and the scenery appears through a big picture window. In this room, the exterior is emphasized and residents are strongly conscious of the landscape.

The interior of the eastern box is finished in mirrors and high-gloss paint which reflect the environment outside, melding exterior and interior. The scenery becomes a kind of finishing material. The actual finishing materials, on the other hand, are very conservative, such as wool carpeting and Andean rosewood. The blend of reflected scenery and conservative finishing materials produces a confused interior space; as a result, the deconstruction of the scenery is accelerated.

Since the color and materials used on the exterior are common in this area, and the shape of the building is similar to that of the surrounding houses, continuity with the townscape is maintained. At the same time, the architecture is unique, projecting a subtle independence without giving rise to a sense of incongruity in the townscape.

Projectes relacionats

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Revista

Altres projectes per Daigo Ishii + Future-scape Architects

House with two facal points
Niigata, Japan
Auto Repair Shop in Niigata
Niigata, Japan
House in Musashikoyama
Tokyo, Japan
Jigsaw
Niigata, Japan
House facing towards cherry trees
Tokyo, Japan
Tendo PLY
Tokyo, Japan