Danterceppies Cable Car

Selva di Val Gardena, Italy
Architects
Perathoner Architects
Adreça
Streda Dantercëpies, 39048 Selva di Val Gardena, Italy
Any
2013
Preu
1 milió - 100 milions
Pisos
1-5 pisos

The morphological insertion of the buildings into the alpine environment was a major part of the project of the Dantercepies cable car. The valley, mountain and middle stations were all built out of cement mixed with sediments of local dolomitic gravel.

The original project had to be completely revised, adapted and newly approved due to two landslides in April 2013. Nevertheless, the project could be realised during summer 2013.

Projectes relacionats

  • Bærum Cultural Center
    Snøhetta
  • Museum of Inuit Art
    gh3
  • Russell Hill Road
    gh3
  • House 60
    gh3
  • Bibliothek der Hochschule für Technik und Wirtschaft
    HerbstKunkler Architekten

Revista

Altres projectes per Perathoner Architects

Single familiy house
Daunei, Italy
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena, Italy
Villa A
Selva di Val Gardena, Italy
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena, Italy
Piz Seteur
Selva - Val Gardena, Italy