British Council Austria

Wien, Austria
Fotografia © Gerald Zugmann
Fotografia © Gerald Zugmann
Fotografia © Gerald Zugmann
Fotografia © Gerald Zugmann
Fotografia © Gerald Zugmann
Architects
Berger+Parkkinen Architekten
Adreça
Siebensterngasse 21, 1070 Wien, Austria
Any
2004
Preu
Ocult
Pisos
1-5 pisos
Client
British Council Austria

The building consists of two volumes, linked together by a glazed atrium. The ground floor is designed as transparent zone that opens up to the campus. It contains a multipurpose lecture hall on the west side which can be divided into three auditoriums or functions as one audimax. On the eastside there is a lounge for studying and communication that creates a view towards the campus, as well as a meeting room and secondary functions. The foyer situated in between the two volumes extends to the first floor.

Sculpted staircases follow along the bended glazed façades. Lecture halls and the different departments with their laboratories and offices are located in the upper floors.

Projectes relacionats

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Revista

Altres projectes per Berger+Parkkinen Architekten

Wien Holding Arena in Neu Marx
Paracelsus Medizinische Privatuniversität
Salzburg, Austria
Sportarena im Olympiapark München
Paracelsus Bad & Kurhaus
Salzburg, Austria
Addendum
Wien, Austria