The winding entrance leads to an open and clear space of public study room.
Fotografia © Jieqi Yao
landscape morphology from different view
Fotografia © Jieqi Yao
aerial photo of exterior
Fotografia © Jieqi Yao
the extending of space
Fotografia © Jieqi Yao
embedded wall and windows scenery
Fotografia © Jieqi Yao
The scenery changes with walks seems like a garden tour.
Fotografia © Jieqi Yao
space construction by materials ②
Fotografia © Jieqi Yao
open and natural study environment
Fotografia © Jieqi Yao
the discussion room surrounded by continuous mesh metals
Fotografia © Jieqi Yao
scenery outside the window
Fotografia © Jieqi Yao
the other half quite study space looked through the artificial window scenery
Fotografia © Jieqi Yao

“Sky Gallery” Aerial Study Room

 Torna enrere a la llista de projectes
Adreça
Wuzhong Building, Gusu district, 215000 Suzhou, Jiangsu Province, China
Any
2020
Client
Suzhou Xuezeshi Education
Equip
Bo Yang

Located at the intersection between the busy Suzhou archaic zone and Wuzhong district, when lights lit up at nightfall, sky gallery, the aerial study room as leisure and cozy space outlined by the lofty building office with lemon yellow light and whirling lamp shadow covered by endless green. In the range of sight, the project overlooks the charming history and traditional culture of the whole ancient city, Suzhou.

In a relatively crowded space, the sky gallery was used the “microcosmic garden construction” method to be designed. By introducing concepts of corridor, garden, and pavilion, extending and reconstituting the space on the basis of existing by skillfully using garden constructing methods of Suzhou tradition, by which transforming it into a new composite space of open and semi-open. In the interlaced microcosmic view, one could get into a spirit world with leisure.

The interior space used a mesh metal ceiling in light quality and continuous ordered steel frame to reconstruct the artistic conception of the veranda, which divided the large space into areas with different sizes and functions. However, the impediment of sight didn’t segment the continuity of space. The whole space is always in a balance of dynamic and static combination.

The continuous and tortuous white wall was placed into the junction between the space and the void, which ensuring safety. Meanwhile, part of the wall was embedded with continuous and visible window, which link the interior space with the exterior space and bring in the outdoor scenery. With the change of users’ walking path, occasionally shown green plants reinforce the dynamic of the space again. The scenery changes with walks seem like a garden tour.

The project didn’t use complex decorations or expensive materials, just explored a new possibility only by searching the locational attribute and own situation, plus the suitable materials to respond to the construction method of traditional architecture. Finally, in the selection of material, the project kept closely with the modern retro language and responded to the business environment with extreme restrain.

Here, people could briefly leave away from the busy reality in the city. It makes people feel like in a quite natural garden. Either body or emotion could get relaxed from the busy work so that enhancing the study efficiency. The well-constructed curved workbench in contrast with the linear corridor space. The continuous curved interface divides the interior office space into different areas, making different transition experience. The green mat under the desks and chairs makes people feel like in the meadow. The small plants that relatively low such as ferns which intersperse across the workbenches could not only make users feel nature but also practically improve the indoor microclimate and environment in function. These plants make every area full of green. The semitransparent white punched plates surround the space without closing, which blurs the border of space. Therefore, the solidity of the wall is vanished, which changing the stiff impression of space division. Purity, nature, and lightness are topics that the whole space following. By the contrast made by the busy streets of Gusu, the space seems static and becomes a beautiful scenery of the city. The introduction of different sceneries of normal life outside the window makes each corner of the study room different. No matter green or white, it makes each user have an exclusive location to stay.

Altres projectes per Parallect Design

La Douce Patisserie Bakery
Suzhou, Jiangsu Province, China
“云廊”空中自习室
China
超级设计创作营-戴尔广州设计周展厅
Guangzhou, China
Levita Wedding Photography Mansion
Dali,Yunnan Province, China
清酒道场,苏州
苏州, China