Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto
Fotografia © Kouji Okamoto

K Nursery School

 Torna enrere a la llista de projectes
Localització
Fukuoka, Japan
Any
2011

The building is located at a high density commercial area.  Since the site area is limited and the program required the intimate and safety relationship between classrooms and playground, we made the building in two stories and organized the playground as a part of it.  Thus the exterior frames clearly define the secured but transparent kindergarten area. From the beginning the future program alternation were expected because of unstable policies.  We took the strategy to design only the basic organization of the building, like functional zoning, light condition, wind flow and so on, by means of systematic and characteristic concrete frames.  We set two structural beams in each floor height to use it for the framing of necessary openings, and to make structure stiffer together with supporting round hunches.  In these openings we put various kind of doors, windows and benches as initiator to enhance the communication among kids and caretakers. As a consequence this concrete building acquired an intimate atmosphere as a kingdom of kids.

Altres projectes per NKS architects

Sasebo Port International Terminal
Nagasaki, Japan
HIKARI Terrace
Oita, Japan
House in Nakatsu
Oita, Japan
Row House in Dazaifu
Fukuoka, Japan
House in Shinoe
Kumamoto, Japan