Video ©
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Aldo Amoretti
Fotografia © Marie-Caroline Lucat
Fotografia © Marie-Caroline Lucat

ESMA École Supérieure des Métiers Artistiques i allotjament per a estudiants

 Torna enrere a la llista de projectes
Localització
Montpellier, France
Any
2021
Equip
Xavier Montclús, Benoist Desfonds – Architect and Project Management, Julie Le Baud - Architect and Project Management, Raluca Desa - Architect and Project Management
Programació, direcció i coordinació d'obra
ARTEBA – Gilles Gal
Estructures
BAC Engineering Group
Instal·lacions i sostenibilitat
BET DURAND

En els terrenys d'una antiga caserna de l'exèrcit, i precisament al pati d'armes, se situa l'ESMA (École Supérieure des Métiers Artistiques).

Edificis militars a reutilitzar i nous edificis que conformaran un nou barri ens envolten. Envoltem el pati d'armes, respectant els grans arbres en els seus límits i definint un pati obert col·lectiu. El volum, malgrat la seva rigidesa, pretén adaptar-se al lloc.

El programa és complex i molt atractiu; una petita ciutat condensada: una gran plaça interior, restaurant, un gran espai tècnic: el plató de rodatge, classes i espais acadèmics juntament amb habitatges, espais esportius, etc. Una petita ciutat amb activitats acadèmiques, d'oci i residencials. El projecte intenta procedir a aquesta condensació vital en forma ordenada i lliure.

L'edifici és dur, repetitiu, tancat cap al carrer i més obert cap al seu pati interior. De formigó massiu, s'endolceix amb les diferents textures i colors que ens ofereix. Més rugós i fosc en contacte amb la terra i més llis i clar segons ascendim cap al cel.

La massa es protegeix i controla la seva relació amb el Sol a través de làmines, tendals o persianes. Especialment, en els espais acadèmics, intentem aconseguir graus diversos de lluminositat, les habitacions han de poder ser més opaques.

Pensada la seva imatge també en relació amb els grans arbres i els edificis que ho envolten.

Altres projectes per Mateo Arquitectura

Banc Sabadell Welcome Hub
Barcelona, Spain
Complex d'habitatges a Heerhugowaard
Heerhugowaard, Netherlands
Banc Sabadell Company Hub
Valencia, Spain
Edificis d'habitatges a Tolosa
Toulouse, France
Centre cultural
Castelo Branco, Portugal