Visualització © Visualizations by Kaan Architecten
Visualització © Visualizations by Kaan Architecten
Fotografia © Erik Dhont
Fotografia © Reiner Lautwein

536 Crematorium Aalst

 Torna enrere a la llista de projectes

The landscape vision for the Siesegem crematorium is a spatial reflection on what it is that accompanies separation from a loved one. It is a static garden comprising areas for scattering the ashes and a dynamic landscape articulatedby water buffers and woodland. It is a landscape that has a quality of inaccessibility and one that exudes tranquillity. The organisation of the car park  must be practical as well as aesthetically pleasing, providing both security and functionality.The large landscape area next to the restaurant is a lively and dynamic one that stimulates the imagination. This involves a careful treatment of the different light levels and security, while also paying attention to the natural bufferzone and the woodland. It is a new landscape that is in harmony with the crematorium building. The water buffer and water overflow areas have deep and shallow zones to attract wildlife. The purpose of the two stones at the entrance to the cite is to suggest the intimacy between relatives and friends./ in collaboration with Kaan Architecten

Altres projectes per Erik Dhont

227 Geneva
Geneva, Switzerland
280 Roeselaere
Belgium
279 Azores
Azores, Portugal
258 Malibu
Los Angeles, USA
389 Normandy
France