Intuit, Cook Campus Center

The Intuit Cook Campus Center is known for “wall-to-wall innovation, inspiration and collaboration,” as described on the company’s website.  The interior of an existing campus building was completely demolished and a new Campus Center was created encompassing an innovation gallery (product staging area), conference center, commissary, recreation room and fitness center with locker rooms.  Auerbach Glasow designed the interior architectural lighting for the project. 

Lighting plays a significant role in featuring the amenities of the Campus Center.  The main reception area, fitness reception and coffee bars feature suspended modern decorative pendant fixtures.  The reclaimed wood wall in the main reception area is highlighted with linear LED fixtures.  Display areas are lit with LED track lights.  Columns clad in blue acrylic panels and back lit with LED grazing light lead the visitor through the space. 

A line of LED blue light above and below a primary display wall defines the beginning of the Innovation Gallery.  The 3,000-square-foot Gallery includes track lights to maximize flexibility and accommodate special events which may include 3D and 2D displays.  Downlights are integrated into the decorative ceiling.

The 15,000-square-foot full service commissary serves up to 1,900 meals a day to accommodate the entire campus population.  The dining area expands to the exterior terraces. 

The state-of-the-art 13,000-square-foot conferencing center features control rooms with one-way glass, high-tech audio visual technology and operable partitions to customize the meeting space.  A programmable, dimmable lighting system records and recalls multiple lighting scenes for the different functions and configurations of the space.  
Lighting Designer
Auerbach Glasow
Location
2700 Coast Avenue
Mountain View
USA
Year of completion
2012