SoundCloud

The new headquarters of internationally renowned online platform SoundCloud cover three levels of an old brewery building close to the former Berlin Wall. The complex, designed to serve as a future incubator for up-and-coming start-ups, will become the one-stop office for all 180 Berlin employees of the foremost hub for musical exchange on the net. Anticipating future expansion of the rapidly growing SoundCloud platform, the spacious offices could potentially accommodate up to 350 desks. To provide the company and its new HQ with a matching spatial identity, SoundCloud asked Kinzo to turn its new hub into a space that exudes and encourages innovation and creativity. Against this background, Kinzo’s conversion redefines the rules of office design with its tangible reflection of a virtual community.
Interior Designer
Kinzo Berlin GmbH
Location
Berlin
Germany
Year of completion
2014
Photographer
Werner Huthmacher