Garden without Direction

A young client in a newly built house in the outskirts of Tokyo invited Nagasaki to complete their small courtyard garden. A drainage problem restrained the project but inspired the garden design in the underground.

Nagasaki applied In-yo thoughts: everything can be divided into the binary of shadow/darkness and sun/brightness. One is vital for the other’s existence and only when the ki of both sides coexist, can the world be in harmony. For the description of the sun world, light colored concrete was used for the floors. The horizontally spreading plant of Juniperus chinensis var.procumbens (Haibyakushin) added nature without unnecessary height. The absence of height in the garden invites the viewers’ eyes to the ground level where the blue Teppei slates are vertically inserted. This is the main feature of this garden, namely the underground heaven. Referring to In-yo thought, the creation of the special atmosphere (ki) underground (belonging to the shadow world) paradoxically creates the special ki at ground level (belonging to the sun world). Nagasaki achieved the creation of a minimalist looking garden with the special ki as a result of the complicated structure of the underground.

Another theme of this garden is infinity which is represented by the overlapping disks. Each circle by its nature has no end, and having several circles reinforces this effect.  Nagasaki’s art objects named ‘Direction’ used to contain the relief of the bamboo which points the direction of life; however, the disk in this garden has lost this bamboo relief to embody infinity. Finally, the composition of the horizontal blue Teppei slate symbolizes a dragon that the clients adore.
Landscape Architect
N-tree
Location
Tokyo
Japan
Year of completion
2006