Garden in Mejiro

This was a reconstructed garden created around a young Fuji weeping cherry tree along with the renovation of an old house in the quiet residential area of Mejiro in Tokyo. My mission was how to show the cherry tree prominently in the garden, which was requested by the architect.

 In answer to this, I valued the details of the scenery that blended with the tree. By separating the garden into two parts with a Black Bamboo Wing Fence, the actually reduced space was visually enlarged. The weeping cherry tree was planted on one side of it and the existing evergreen white Camellia was transferred to the other side. The height and width of the Wing Fence were carefully adjusted to intentionally create the open space underneath it in order to achieve a sense of continuity, which toned down the narrowness of the space.  This partition gave a variation to the views from four directions; the living room, the study, the entrance and the entrance gate. From the living room, the two worlds divided by the Wing Fence could be seen at the same time.  As for the view of the entrance gate, the cherry tree was peeping out over the Wing Fence and the plan was to have all the features of the tree unfold gradually, as it came into view on approaching the entrance to the house.
The spacious deck connected to the living room was surrounded by stone masonry. In spring, seven colorful Azaleas were in constant bloom and the arrival of early summer was greeted by the white flowers of Dogwoods. The planting area was kept small for low maintenance, however, it successfully provided enough greenery to be enjoyed.

After the weeping cherry tree lost its leaves, the true figure of the tree appeared.  During a long winter time, the tree could be viewed as a piece of art rather than product of nature.  It reminded me of the importance of natural forms that branches took and shape forming by pruning and training, when considering trees as sculptures.
The garden lights were shaded by the iron object which resembled a pulled-up disentanglement puzzle. The design was inspired by the decorative pattern of the wrought-iron entrance gate, which silhouetted its shape underfoot, when the sun set It greeted the master of the house with a different appearance from the one in daylight.
102.00㎡
Landscape Architect
N-tree
Year of completion
2014